11 Temmuz 2013 Perşembe

İKİ EFSANE JAMES DEAN VE PORSCHE SPYDER

Kendisi için “Hızlı Yaşadı, Genç Öldü” denilen ünlü Amerikalı oyuncu James Dean 1931 yılında doğdu ve 30 Eylül 1955 tarihinde Porsche 550 Spyder marka arabasının başka bir araçla kafa kafaya çarpışması sonucu hayatını kaybetti.
Süratli arabalara olan merakı 24 yaşında gençliğin ve şöhretin zirvesindeyken onu sevenlerinden ayırdı.
Dean, kısa yaşamına rağmen Asi Gençlik ve Cennetin Doğusu gibi sinema klasiklerinde rol almış ve genç yaşta talihsiz ölümünün ardından efsaneleşmiştir. İlk başrolüyle Oscar’a aday gösterilmiş az sayıda oyuncudan birisi olmuştur
Porsche Spyder marka arabasına “Little Bastard” adını vermiş genç yıldız. Ama kız arkadaşı Ursula Andress arabaya binmeyi reddetmiş, dostu Nick Adams ise arabadan hoşlanmıyormuş. Aktör Alec Guinness arabayı görünce, binmemesi için Dean’i uyarmış, arabadan kurtulmazsa bir hafta içinde öleceğini bile söylemiş.
Bir hafta geçmeden Dean, Salinas’taki bir yarışa giderken kaza yaptı ve Little Bastard tamamen bir hurdaya dönüştü. Dean acil servise giderken yolda hayatını kaybetti.
Kazadan sonra arabası ile ilgili gelişen olaylar ise insanların arabanın lanetli olduğuna inanmasına neden olmuştur.
Bu kısa yazımızı onun ağzından hiç düşürmediği sözleriyle bitirelim. “Sonsuza dek yaşayacakmış gibi hayal et, bugün ölecekmiş gibi yaşa.”
Ceyda Akyol May 14, 2013

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder